Поход на колела срещу дрогата тръгва във Враца

  • 18 юни 2020, 09:13
  • Default profile Автор Петя Валентинова
Medium medium dsc 7854

Деца и младежи от Враца тръгват на велопоход срещу дрогата. Събитието, което миналата година събра стотици участници от целия регион, ще се проведе на 26 юни, а поводът е международният ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик на наркотици.

Велопоходът ще се проведе по предварително зададен маршрут. Организаторите - колоездачен клуб "Враца Велообщество", общината, центърът по наркотични вещества, младежката структура на БЧК, МВР и младежкия център, са приготвили забавни изненади и надпревари за участниците.

Предвиждат се викторини с награди, беседи за безопасност на движението и оказване на първа помощ, както и обяд. 

В похода на колела могат да участват младежи от 12 до 17 години. Желаещите да яхнат велосипеди срещу дрогата могат да се запишат на телефон 0884273029 - Ангел Ангелов, председател на КК "Враца Велообщество". Походът стартира точйо в 9.30 ч. пред сградата на общината. 

От местния вело клуб предвиждат още мащабни събития. Стартира се с туристическа инициатива на новата специализирана платформа "Open Vratsa", предстои и държавен шампионат по колоездене за юноши. Събитията се организират съвместно с общинската администрация и федерацията, каза за Kmeta.bg председателят на КК "Враца Велообщество" Ангел Ангелов. 

Снимки: Архив