Покрит пазар ще строят в Кубрат

  • 27 ноември 2017, 16:00
  • Default profile Автор Станка Христова
Medium gold gourmet. los5m. 800x531

Нов покрит пазар ще се строи в Кубрат. Изграждането на градското тържище на стойност 380 хил.лв. ще се финансира със средства от републиканския бюджет.

Общо 1.2 млн.лв. ще постъпят в местния бюджет за благоустрояване и капиталови разходи,  след  като  миналата седмица правителството  гласува допълнителна финансова  инжексия  за общините.

Общо 3.3 млн.лева ще получат кметските управи на 5 общини в Лудогорието, съобщиха от канцеларията на областния управител в Разград. С тях ще се рехабилитира третокласната пътна мрежа в общините Цар Калоян и Лозница, а  местните  управи в Самуил и Завет ще ремонтират и облагородяват  зелени площи и  междублокови  пространства.

Това е вторият  финансов транш към общините в област Разград, който кабинетът  Борисов 3 отпуска  за смесените региони  в Лудогорието тази година. През юли 6 общини в областта получиха  3.8 млн.лева за ремонти на пътища, детски и спортни площадки.

Голяма част о финансираните през лятото проекти вече са  приключени и тяхната реализация повдига качеството на живот в  областта, информират от пресцентъра на областната управа.