Полагат тревната настилка на новия футболен терен в Търново

  • 11 септември 2019, 08:56
  • Default profile Автор Павел Стаменов
Medium 1  26   1

От днес започна полагането на тревната настилка на новия футболен терен във Велико Търново. Тренировъчното игрище ще бъде готово напълно до края на месеца и ще предостави отлични условия за подготовка на младите футболни таланти на Старата столица, които са над 300. Обектът се намира в непосредствена близост до Спортно училище „Георги Живков”, а изграждането му е изпълнен ангажимент от страна на кмета на Велико Търново Даниел Панов. Инвестицията е за около 700 000 лева, осигурени от правителството.

Изкуствената трева е на една от най-реномираните в световен мащаб холандски фирми и е с по-високи технически характеристики от заложените в проекта. С подобно покритие, но с по-къс тревен косъм са терените на Националната футболна база в Бояна. „50 мм е височината на стръковете, те имат и UV защита. 130 000 стръкчета има във всеки квадратен метър от тревната площ. След полагането на настилката, последният етап от работата е пълнеж с гранули и кварцов пясък”, коментира директорът на ОП „Спортни имоти и прояви” Петко Павлов.

Новото игрище е със стандартни според футболните изисквания размери – 105/68 метра. То разполага със съвременна отводнителна и поливна системи. Плетена ограда с височина 6 метра ще огражда терена, вече е монтирано изкуственото осветление. 

Снимка: Ростислав Грънчаров/Община Велико Търново