Полицаи и пожарникари играха футбол за болно дете

  • 18 декември 2017, 16:57
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%a2%d0%b5%d1%82%d0%b5%d0%b2%d0%b5%d0%bd

Полицаи и пожарникари играха благотворително футбол в помощ на болно дете. Над 700 лева бяха събрани от провелия се благотворителен Коледен турнир по футбол в Тетевен. Мъжете играха в позощ на 7-годишния Любомир Райков, който е с диагноза детска церебрална парализа и епилепсия (Синдром на Уест).

Коледният турнир се проведе по инициатива на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - гр.Тетевен, РУ на МВР – Тетевен и Община Тетевен. Състезанието откри кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева, която поздрави участниците и им пожела успех на терена.

Беше предвидено трите институции да изиграят няколко демонстративни срещи помежду си, но поради големия интерес към турнира и желанието за събиране на повече средства, в него се включиха още 3 отбора – два от тях представляваха фирмите „Камакс“ и „МоторМакс“, а третият бе съставен от любители на футбола в града, проявили инициативност.

В близост до терена бе поставена кутия, в която всеки можеше да дари според силите и възможностите си, показвайки своята подкрепа към каузата.

След като приключи турнирът, бащата на Любо – Райко Райков, се срещна с кмета на д-р Мадлена Бояджиева. Тя му предаде плик със събраните средства - над 700 лева. На срещата присъстваха и представители на клуб „Млад журналист“, при НУ „Хаджи Генчо“, гр. Тетевен. Те връчиха средствата, които са събрали от продажбата на ученическия им вестник.

Райков благодари на децата, институциите, фирмите и всички, които са се включили в инициативата.