Полицаи провериха близо 300 коли на пътя само за два часа

  • 06 март 2020, 16:46
  • Default profile Автор Ирина Ангелова
Medium %d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%b8%d1%86%d0%b8%d1%8f    %d0%b0%d0%ba%d1%86%d0%b8%d1%8f

285 моторни превозни средства и 330 лица бяха проверени за по-малко от два часа след старта на  мащабна полицейска операция по пътна безопасност в Кърджалийско. Констатирани са 85  нарушенията  на Закона за движение по пътищата, съставени са 10 акта и 75 фиша. „Техническите средства са заснели 60 клипа за превишена скорост, като най-голям брой са на главния път в района на село Патица. Като най-чести нарушения още в първия час на операцията се откроиха непоставени обезопасителни колани и неизползване на светлини”, обобщи старши комисар Атанас Илков, директор на ОД МВР-Кърджали.

В акцията, проведена късно снощи, участваха около 50 служители на Пътна и Охранителна полиция. В операцията бяха включени сили от всички Районни управления на МВР. Засилен контрол е осъществен за спазване на скоростта в населените и извън населените места, установяване на неправоспособни водачи, използване на обезопасителни колани, неправилно изпреварване, спазване на вертикалната и хоризонтална маркировка, проверка за неплатени глоби и невръчени фишове. По главния път към ГКПП „Маказа“ са били разположени шест технически средства за контрол на скоростта.  

Предвидени са също проверки за употреба на алкохол, наркотични вещества и техни аналози. „Този вид операции ще се провеждат регулярно на територията на ОД МВР-Кърджали, като полицейските сили ще се използват на ратоционен принцип. Така ще се гарантира максимална обективност при проверките”, заяви директорът старши комисар Атанас Илков.

От началото на годината до 1 март 16 са тежките пътнотранспортни произшествия в област Кърджали, няма загинали, има 17 ранени.


Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Трифон Зарезан" ТУК!