Полицията с превантивни съвети към гражданите

  • 10 септември 2014, 05:10
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52b3205d16d35

Във връзка със случаи на кражби на големи суми пари предимно от товарни автомобили, извършени на територията на област Велико Търново, криминалисти от полицията апелират към водачите на автомобили да бъдат изключително внимателни. Да бъдат предпазливи в районите на стокови борси и тържища, както и в районите на търговските обекти, които зареждат.

Да бъдат наблюдателни какви автомобили се движат след тях, тръгвайки от стоковата бърса към търговските обекти или от търговските обекти към домовете си и при съмнителни коли да сигнализират полицията, съобщава Дарик.


В никакъв случай да не оставят автомобилите си отключени, с отворени прозорци или без надзор, докато зареждат със стока, има вероятност през цялото това време и през целия път от борсата до търговския обект да са били наблюдавани. Извършителите се възползват от най-малката възможност, действат светкавично и за броени минути проникват в автомобила и отмъкват наличните пари.


Полицейските служители апелират най-вече да не се държат големи суми оборотни или лични пари в автомобилите, защото извършителите на подобен род кражби са находчиви, изобретателни и наблюдателни.


Само от началото на юни до 9 септември т.г. на територията, обслужвана от великотърновското районно управление, са регистрирани 6 идентични престъпления. В половината от случаите крадците са проникнали във возилата или през незаключени врати или през незатворени прозорци.


Често пък разбиват прозорците на вратите или ключалките. За отчетения период са откраднати общо над 17 000 лв. от товарни автомобили. Този род престъпления са трудно разкриваеми, защото кражбите на пари са трудно доказуеми. Съветът на специалистите към водачите е да бъдат бдителни и отговорни за имуществото си.


Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Трифон Зарезан" ТУК!