Полицията в Монтана отчита ниска разкриваемост

  • 19 юли 2019, 14:55
  • Default profile Автор Цвета Иванова
Medium policia koli 003

Полицията в Монтана отчита ниска разкриваемост на престъпленията за първите 6 месеца на 2019, съобщиха от областната дирекция на МВР. За периода  по разкриваемост дирекцията се нарежда на незавидното предпоследно 28-мо място, оставяйки зад себе си само софийската полиция. Ще работим за промяна на това положение, заяви директорът старши комисар Пламен Томов.

За първото полугодие в областта са регистрирани 1029 престъпления, с което се нарежда на 20-то място в страната. 850 от тях са криминални. Те са по-малко в сравнение със същия период на миналата година, но пък увеличение има на икономическите престъпления. Регистрирани са 179 – с 10 процента повече от 2018.

Повече са и нарушенията за закона за движение по пътищата. За 6 месеца са регистрирани 15 518. Станали са и 78 тежки пътно-транспортни произшествия, при които са загинали 7 души и са ранени 111.

В три от общините на областта се живее спокойно – Медковец, Чипровци и Георги Дамяново. Най-много престъпления са регистрирани в Монтана и Лом, не е безопасен  животът на възрастните хора и в Бойчиновци, Вълчедръм и Брусарци, отчитат от областната полиция.