Полски пианист ще обучава бургаски таланти

  • 15 април 2019, 21:28
  • Default profile Автор Александра Петрова
Medium 29066389 871643336373710 9144083397893063769 n

Полският пианист Айхам Хаммур, който е преподавател по пиано в Музикално училище от първа и втора степен „Бронислав Рутковски”в Краков, ще обучава млади таланти от Бургас.

Музикантът ще се включи в семинар на тема „Полската школа по пиано – стилистика, интерпретация, личност на изпълнителя”, който стартира днес в Националното училище за музикално и сценично изкуство „ проф. Панчо Владигеров” в черноморския град.

Форумът се провежда в рамките на проект "Националната музика на европейските държави като перспектива в образованието и професионалната кариера на младите музиканти" по програма Еразъм+. 

Айхам Хаммур завършва бакалавърска степен в Дамаск, след което завършва с отличие Музикалната академия в Краков. В момента е докторант в Лодз/Полша/.

Айхам Хаммур е лауреат на много международни конкурси за пиано, провели се във Виена, Венеция,Варшава,Тжцияна /Полша/. Участва също в много майсторски класове в Полша, Чехия и Унгария, под ръководство на видни педагози като  проф. Анджей Яшински, Катажина Попова-Зидронь /Екатерина Попова/, Анна Маликова, Брадлей Болен.

Изявява се като солист и камерен музикант, изнася концерти по цял свят. Свири със Сирийската филхармония, в Консерваторията в Жилин–Словакия, в Grove Roxy Hall Baylor University в САЩ, а също така в Милано и във Виена.

Семинарът в Бургас ще завърши с концерт на Айхам Хаммур. На сцената ще прозвучат произведения на Шопен, Падаревски, Дебюси и Рахманинов.

Снимка Фейсбук