Помагат на Елин Пелин и Ямбол за инвеститори

  • 05 декември 2018, 14:09
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%bf%d0%b0%d1%80%d0%b8

Правителството одобри финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ).

От бюджета на Министерството на икономиката на Община Елин Пелин ще се предоставят средства в размер до 353 740 лв. за изграждането на пътна връзка към складово - логистична база на Кооперация „Панда“ в с. Равно поле, където се изпълнява инвестиционният проект на Кооперация „Панда“ - „Логистичен център Office 1 Superstore“.

Новоизградената инфраструктура ще бъде публична общинска собственост на община Елин Пелин и ще се ползва от всички физически и юридически лица, обслужващи складовата база „Логистичен център Office 1 Superstore“, изпълняващи спедиторска, транспортна и товаро-разпределителна дейност, собственици и ползватели на съседни или намиращи се в близост имоти.

Съгласно друго правителствено решение от бюджета на Министерството на икономиката на Община Ямбол ще се предоставят средства в размер до 661 900 лв. за изграждане на елементи на общинска инфраструктура. Тя ще се бъде общодостъпна за ползване и ще осигури достъп от Околовръстен път Запад на гр. Ямбол до четири имота източно от него. В момента там се реализира инвестиционният проект на „Баумит България“ ЕООД „Нова производствена инсталация на Баумит България за производство на продукти за строителната промишленост“.

Пътната конструкция и габарита са съобразени с транспортните средства обслужващи разширението на индустриалната зона, което ще я направи по- привлекателно и за други инвеститори.