Потече първото олово от мощностите за 200 млн. лв. в КЦМ

  • 16 юли 2014, 14:14
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 53c688571a31b

Първото олово от новите мощности в Комбината за цветни метали край Пловдив потече около 20.00 часа снощи, съобщиха от водещото предприятие. В момента металът, който се произвежда е част от задължителните проби, които показват, че всичко в новото оловно производство е наред.

Технологичната новост е подаването на газове от пещта към инсталацията за очистка и производство на сярна киселина, като по този начин се осигурява гарантира пълно спазване на екологичните норми. Модерното производство на олово е част от мерките на на КЦМ 2000, насочени към повишаване нивото на съответствие със световните стандарти за безопасни и здравословни условия на труд, към подобряване на енергийната ефективност и към подобряване на финансовите резултати.


Компанията инвестира в реализацията на проекта "Технологично обновяване и разширяване на производството" над 200 млн. лева. Това е най-голямата инвестиция в историята на бранда. Очаква се към края на месец септември да бъдат постигнати гаранционните качествени показатели и проектния капацитет на произвежданото олово.


* Още новини от Пловдив четете тук