Поздравление и подарък за 75-г. Русенски университет

  • 12 ноември 2020, 18:02
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 125133304 2564858260471581 9179194166198878904 n

Във връзка с юбилея кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков изпрати поздравителен адрес до чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев, ректор на висшето учебно заведение. В него се отправят сърдечни поздрави към цялото ръководство, преподавателския екип и всички студенти. „Аз и моите съграждани се гордеем, че във Видин бе изграден филиал на Русенския университет и тази година успешно се дипломираха възпитаниците от първия випуск. Затова с радост заедно споделяме хубавия празник. Пожелавам на Вас и Вашите колеги да продължавате добрата работа за издигане престижа на учебното заведение, да предлагате нови възможности за обучение и иновации и да запазите достойното място в образователната система на страната ни“ – пише в адреса.

Община Видин изпрати по случай 75-годишнината подарък – картина, на която е изобразен символът на града, крепостта „Баба Вида“. В посланието към нея се отбелязва, че този юбилей е празник за всички граждани на Видин, защото двехилядолетният ни град също е част от семейството на това авторитетно висше учебно заведение.

В празничния календар за 2020 година Русенският университет организира повече от 100 общоуниверситетски и факултетски инициативи, които се реализират при спазване на мерките за ограничаване на разпространението на COVID-19. Академичната среда и възможностите за високотехнологични решения позволяват провеждане на събития в разнообразен формат, включително и във виртуален. На празничната дата 12 ноември, от 16.00 ч. започва тържествено събрание в Канев център на учебното заведение, с присъствието на ограничен брой представители на ръководния състав на университета и официални гости. То ще бъде излъчено в реално време в YouTube (https://www.youtube.com/channel/UCY0jkBqqndrEPwt4s64wWIw) канала на Русенския университет.

Снимки: общината