Правителството даде имот на Твърдица за пречиствателна станция

  • 15 ноември 2017, 12:10
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium obshtina tvarditsa

Правителството прехвърли на община Твърдица имот в местността „Чумерна“ край Шивачево. Той е необходим на местната власт за изграждането на пречиствателна станция за питейни води, което е част от изпълнението на проект за водоснабдяване на града, съобщават от правителствената пресслужба. 

Сградите на две професионални гимназии – по селско стопанство във Велики Преслав и по керамика в Елин Пелин, стават общинска собственост, реши още правителството. Досега те са били публична държавна собственост, управлявани от МЗХ и МОН като техен принципал, но са преобразувани в общински училища.

Народно читалище „Отец Паисий – 1870“ в Омуртаг получава безвъзмездно право на ползване за срок от 10 г. върху сграда на ул. „Васил Левски“ №2 града. Читалищните дейци ще използват помещенията за съхранение на традиционни народни облекла на ансамбъл „Лисец“.

От публична в частна държавна собственост беше променен статутът на няколко имота, предоставени за управление на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ и на Българската агенция по безопасност на храните. Те се намират в с. Марикостиново, община Петрич, в гр. Петрич, в с. Грашево, община Велинград, и в гр. Павел баня и са с отпаднала необходимост за ведомствата.