Правят Индустриална зона в Симитли с над 1000 работни места

  • 12 септември 2019, 13:00
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium %d0%a1%d0%b8%d0%bc%d0%b8%d1%82%d0%bb%d0%b8

Община Симитли също ще има своя индустриална зона, в която ще бъдат разкрити 1000 работни места. Новината съобщи кметът Апостол Апостолов. Градоначалникът обяви, че в общината ще продължават да се случват само хубави неща.  

"Ще ви издам само две неща! Вече имаме договорка с министър-председателя и правителството и само до няколко месеца ще започне изграждане на индустриална зона, където ще бъдат открити над 1000 работни места", заяви пред съгражданите си Апостолов.

До няколко месеца пък ще започне и строителството на нов мост над река Струма, който ще свързва квартал „Ораново” с останалата част на града. Сегашното съоръжение е амортизирано и често се налага да се правят ремонти и да се затваря движението през него. .

Индустриална зона ще има и в Благоевград. На последната сесия общинският съвет даде съгласие кметът Атанас Камбитов да подпише меморандум за сътрудничество с Национална компания "Индустриални зони", което е условие за стартиране на процедура за създаване на промишлена база в областния център.