Правят нова аула в Тракийския университет в Стара Загора

  • 14 февруари 2020, 18:54
  • Default profile Автор Цвети Василева
Medium %d0%a5%d0%be%d1%84%d0%bc%d0%b0%d0%bd

Ректорът на Тракийския университет доц. Добри Ярков се срещна с изпълнителния директор на „Линднер България“ Вернер Хофман, за да обсъдят бъдещото изпълнение на идеята на ръководителя на висшето учебно заведение за изграждане на мултифункционална аула „Максима“

Целта е тя да обслужи нуждите на университета, като капацитетът и трябва да бъде от 500 до 700 седящи места, изцяло енергийно независима, с модерен дизайн и мултифункционалност- да бъде подходяща за лекции, концерти, събрания, промоции на абсолвенти, както и да има обособена част за коктейли.

Предвиденият терен за модерната сграда е около 4-5 декара, а външният дизайн  ще бъде съобразен изцяло с ландшафтната архитектура на университетския комплекс, чиито сгради са на общо 72 хиляди кв. м разгърната застроена площ.

Доц. Ярков е предпочел фирмата „Линднер България“, тъй като тя е безспорен лидер в иновативните проекти, носител на множество награди и е част от холдинга „Линднер груп“, чието изпълнение са уникалните окачени метални тавани на Терминал 5 на летище „Хийтроу“ в Лондон.

Старозагорският университет има остра нужда от аула, тъй като най-голямата зала , с която разполага е с 300 седящи места в сградата на Медицинския факултет.

Снимка: Тракийски университет