Правят православна детска градина с параклис

  • 11 януари 2021, 14:00
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 4 19

Православна детска градина с параклис "Въведение Богородично" се изгражда в центъра на Кюстендил, казаха от архиерейското наместничество в града. Реализира се проект на общината по решение на съветниците от 2018 год., поясни архиерейският наместник на Кюстендил архимандрит Исаак.

Параклисът "Въведение Богородично" се изгражда в двора на бившия филиал на детската градина "Славейче" на ул. Константинова баня, в съседство има и детска площадка и атрактивен кът за игра на малчуганите.

Лично българският патриарх Неофит освети и благослови основния камък, който беше положен за изграждането на параклиса през октомври 2018 год. когато Негово Светейшество посети Кюстендил.

Предвижда  се да бъде създаден и Детски православен център.

Храмът  и православната детска градина ще бъдат към Граничкия манастир “Св. Лука”. Децата, които ще посещават центъра, ще бъдат с изучаване на религия, с тях ще се провежда православно обучение.

Със средства на дарители сградата ще бъде и газифицирана. Капацитетът в началото ще бъде за 25 деца, но ако има още желаещи може, да бъде разширен.


Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Трифон Зарезан" ТУК!