Празник в Стара Загора за купата на Шампионска лига

  • 23 октомври 2013, 14:43
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a5bd19d26f4

В истински празник се превърна краткия престой на купата на Шампионска лига по футбол в Стара Загора. Още в ранния предиобед площада пред кметството почерня от фенове на най-популярната игра на планетата, искащи да видят с очите си най-големия трофей на футболна Европа. На специална маса домакините бяха изложили двете купи, които отборът на града- Берое, спечели тази година - купата и суперкупата на България. Малко след това дойде и целия отбор на старозагорския тим заедно със своя наставник - Петър Хубчев.

Под бурните овации на феновете старозагорския градоначалник Живко Тодоров връчи на селекционера Петър Хубчев сребърната огърлица на "Почетен гражданин на Стара Загора. "Признавам, че се чувствам много неловко в тази ситуация. При всички случаи има много по-заслужили от мене за този край, хора, които са посветили живота си на него. Ако наистина можеше бих разделил тази награда, това признание на 30 - за всеки от треньорите и за 26-те футболисти. Заслугата да спечелим двете национални купи през тази година е на всеки от тях. Разбира се, и на хората, които създадоха тези добри условия за футбол в града, а ние си свършихме работата", каза развълнуван пред журналистите Хубчев.

След това той и общинското ръководство първи се качиха на платформата на специалния автобус, за да се докоснат до европейската купа, мечта на всеки футболист и треньор. Шефове и фенове пожелаха на най-успешния старозагорски треньор в последните години след време да вдигне трофея и като наставника на отбор, който ще го спечели Шампионска лига.   

Върволицата от желаещи да се щракнат със сребърната купа не стихна до късния следобед. Стара Загора бе последната и спирка след близо 5-хилядния маратон из стария континент. Червеният автобус с трофея тръгва 20 септември от Берлин, преминава през Унгария, Хърватия, Бона и Херцеговина, Румъния. Зарадва и феновете в най-футболните градове на България - София, Пловдив, Велико Търново и Бургас. В сряда вечер сребърната купа при засилени мерки за сигурност пренощува в трезорите на Уникредит -Булбанк, с чиято подкрепа бе организирана обиколката у нас,. Рано сутринта в четвъртък автобусът Купата на Шампионска лига пое обратния  си път към централата на УЕФА в Нион, Швейцария.