Празнуват 6 български града

  • 05 септември 2017, 07:00
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium p109602b

6 български града празнуват днес. 5 септември е празник на град Суворово, на град Съединение, на град Сопот и на град Ветово. На тази дата село Главиница и село Борово са обявени за градове и също празнуват. 

Празникът в Община Съединение ще започне с издигане на знамената в 9 часа на площад "Съединение". Следва тържествена сесия в пленарната зала на Общината. От 15.30 часа е има народни борби в Централен парк. В 19.30 часа ще бъде отслужена Панихида в църва "Св. Атанасий". В 20.20 часа следва изнасяне на знамето на голямоконарската чета и литийно шествие до площад "Съединение". В 20.30 часа ще има възстановка на моменти от Съединението. Следват празнична заря и народно веселие с "Виевска фолк група".

5 дни пък са празненствата в Община Сопот в началото на месеца по повод годишнината от възстановяването на Община Сопот. На този ден преди 14 години с указ на президента Първанов Сопот отново става община, след 30 годишно прекъсване. Днес е кулминацията на честванията. В 10.00 днес започва с молебен за здраве и благополучие за жителите на общината. В 17.00 е откриването на паметник на видния сопотчанин и дарител Кирил Нектариев, а финал на  празненствата ще бъдат празничен концерт на Тони Димитрова и заря.