Представиха книга за Марко Тотев с театрална възстановка

  • 25 октомври 2020, 14:30
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 1

В Музей „Възраждане и Учредително събрание“ във Велико Търновов бе представена новата книга на историка и общественик от Велико Търново Катя Митова–Ганева – „Познатият непознат Марко Тотев“.

Събитието бе съпътствано от атрактивна театрална възстановка и изложба с ценни документи, снимки и вещи на Марко Тотев.

Представянето на книгата бе уважено от кмета Даниел Панов, председателя на Конституционния съд проф. Борис Велчев, конституционния съдия проф. Атанас Семов.

Сред гостите бяха историци и общественици от Инициативния комитет за обявяване на Велико Търново за историческа и духовна столица на България, юристи, магистрати и адвокати от цялата страна. Сред гостите бе и правнукът на Марко Тотев – историкът Николай Марков.

Съратник на Стефан Стамболов, председател на Читалище „Надежда” в период от своя живот, търновецът Марко Тотев е пряк свидетел на всички значими държавнически събития, случили се в Търново след Освобождението, Марко Тотев израства и се нарежда сред най-уважаваните юристи, положили основите на адвокатурата в България. Книгата е издадена и с подкрепата на адвокатите Йордан Цветанов и Веселка Коева.

 

Националният конкурс „Кмет на годината“ 2020 вече тече. Гласувайте за своя кмет на kmetnagodinata.bg.