Представят градовете на бъдещето на AI&I в София

  • 20 ноември 2019, 14:18
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%bf%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d0%bb1

Какъв ще е градът на бъдещето и как ще се подобри градската среда и качеството на живот с иновативни решения - това е темата на дискусията “Smart Cities” в рамките на международната конференция “Изкуственият интелект и Аз“. Събитието се организира от списание „Икономика“, Economic.bg и Дигитална национална коалиция, а Порталът на българските общини Kmeta.bg е медиен партньор. Конференцията ще се проведе на 26 ноември в София Тех Парк.

Водещи експерти от Google, Microsoft, Amazon, Facebook, Dell, Vivacom, SAS и други ще представят най-новите решения за приложение на Изкуствен интелект в различните индустрии. Събитието ще бъде първото по рода си за България и има за цел да срещне големите технологични корпорации със стартиращия бизнес, академичния свят и публичния сектор, за да дискутират формули за успешно и етично въвеждане на АI в ежедневното управление.

В специалния панел „Smart Cities” ще вземат участие Никола Гечев от Vivacom, Владимир Данаилов от Столична община, Мирослав Гечев от Develiot, Ивайло Цаков от Theoremus, Елена Крумова Syscom Engineering.Конференцията ще стартира с два визионерски панела „Човекът срещу машината“, а в рамките на деня ще бъдат представени иновативни решения в различни области:

- FINTECH – “Нарастващият ефект на AI върху финансовите услуги“

- Публичен сектор – „Как AI води до революцията в публичния сектор“

- Здравеопазване - „Как изкуственият интелект трансформира здравеопазването?“

- Комуникации – „Иновации в сферата на комуникациите и потребителското поведение“

- Автоматизация – „Умни решения“.

Още за конференцията: www.aiconf.bg

Билети: https://sabitie.bg/event/konferentsii-i-seminari/AII.863