Представят спектакъла „Железният светилник“ на сцената в Сандански

  • 02 декември 2019, 18:28
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium 42a046bafedce0bd842b967a8e1174af 600x416

Жители и гости на Сандански ще имат възможността да видят един от най-добрите театрални спектакли. На сцената в Дома на културата утре /3 декември/ от 19,00 часа ще се играе представлението „Железният светилник” на Театър „Българска армия”, по историческия роман на Димитър Талев.

Постановката е на Асен Шопов, а в нея участват актьорите Явор Бахаров, Стефка Янорова, Георги Кадурин, Антоанета Добрева-Нети, Георги Новаков, Стойко Пеев, Милен Миланов, Георги Къркеланов, Владислав Виолинов, Гергана Данданова, Нели Монеджикова, Тигран Торосян, Мирослав Пашов, Радосвета Василева, Йордан Алексиев, Луизабел Николова и Деси Касабова.

Зрителите ще се докоснат до магията на романа. Защото „запалването на „железния светилник“ разпръсква мрака в душите на неговите герои, събужда националното самосъзнание, жаждата за живот, свобода и творчество. Спектакълът на Асен Шопов, носител на Наградата за цялостно творчество и принос в театралното изкуство „Аскеер 2012”, ще отправи и своето послание към публиката.