Премахнаха ограничителните мерки за село Изгрев

  • 15 юни 2020, 17:28
  • Default profile Автор Даниела Стоянова
Medium 92579542 1633231246829888 255735920605528064 o

Днес се отменят въведените ограничителни мерки за движение от и към село Изгрев.Това реши Областният кризисен щаб днес на свое заседание, на което присъстваха Стефан Желев, областен управител, кметовете на община Венец и Каолиново Нехрибан Ахмедова и Нида Ахмедов, директора на РЗИ д-р Пепа Калоянова и директора на ОД на МВР старши комисар Ялчън Расим.

На работната среща е представен анализ, който показва, че извършените действия и масовото тестване на близо половината от населението на село Изгрев дават възможност да бъдат отменени въведените ограничителни мерки.

Също така на този етап огнищата на COVID-19 в засегнатите населени места в общините Венец и Каолиново са идентифицирани и локализирани. В резултат на извършените епидемиологични проучвания и масовото тестване в селата са издирени и изследвани контактните лица. Издадени са предписания за карантиниране на лицата.

Предстои да продължи засиленото наблюдение за спазването на противоепидемичните мерки и контролът на лицата под карантина от екипи на ОД на МВР и на РЗИ. Продължава и тестването на жители на община Каолиново.

От Областния кризисен щаб призовават жителите на региона да се въздържат от организирането на масови събития-семейни тържества, сватби, кръщенета и др.