Премиерът Борисов инспектира уличните ремонти във Варна

  • 10 август 2018, 12:34
  • Default profile Автор Жулиета Цветкова
%d0%91%d0%91 %d0%92%d0%b0%d1%80%d0%bd%d0%b0

Премиерът Бойко Борисов заедно с финансовия министър Владислав Горанов и кмета Иван Портних инспектираха днес строителството по новото трасе на бул. „Васил Левски“ във Варна. Това е най-мащабният инфраструктурен проект в града, за който правителството отпусна 80,5 млн. лв. Между ул. „Подвис“ и крайезерната ул. „Девня“ гой ще е десетлентов, със 7 мостови съоръжения, пешеходни прелези, надлези и велоалеи. Други 4,5 млн. лв., осигурени от държавата, са за пробива на бул. „Сливница“, като с реализирането на проекта ще бъде осигурен бърз достъп до автомагистрала „Хемус“. Ремонтът на съществуващата част от булеварда се финансира по ОП „Региони в растеж“.

Строителството, макар и в денонощен режим, е във фаза, доста отдалечена от първоначалните намерения булевардът, който трябва да облекчи движението в града и да изведе транзитния трафик, да бъде готов за празника на Варна - 15 август, видя и министър-председателят. Усилията на хилядите работници по трасето в последните дни са поне част от трасето да бъде завършена това лято.

Министър-председателят посети и кв. „Аспарухово“, където са завършени ремонтът и разширението на ул. „Мара Тасева“, а в момента се ремонтира бул. „Народни будители“. Борисов се запозна и с проекта за новото рибарско пристанище в местността Карантината.

Строителство за 380 млн. лв. тече в морската столица. Какво се ремонтира и строи - ЧЕТЕТЕ ТУК.

Борисов увери, че магистрала "Хемус" ще е изцяло готова до 2024 г.

По думите му лидерът на БСП Корнелия Нинова е взела правилното решение отстрани от БСП зам.-председателя на общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев. Той припомни, че компрометирани полицейски шефове, които се свързват с тартори на групировки, са били отстранени от системата.

Борисов обясни и какво прави нощем: "Аз много обичам нощно време да гледам сериали, особено американски. Десетки полицейски банди действат в Щатите. И аз се удивих, но както виждате, всяка седмица в Щатите има стрелба и убийство. Там се събират най-често особено тези, които работят в криминалния сектор, агентура, за да научат какво става на улицата, с някого трябва да станат по-близки, да го вербуват и някъде там става разминаването. За съжаление, ние не сме по-различни като държава от тези, които са в Европа, Америка, навсякъде. Правилното решение е това, което г-жа Нинова излезе и обяви - поемам вина, омитам и го махам. Това е положително и оздравително, защото останалите започват да си мислят, че в края на краищата рискът да ги хванат е голям и като ги хванат ще последва нещо".

Борисов обясни, че няма да сменя вътрешния министър Валентин Радев.

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Еко е, събираме разделно" ТУК!