Премиерът откри два ремонтирани пътя

  • 06 декември 2012, 10:37
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a0923475fdb

„Важно беше да пуснем пътя Бургас-Малко Търново, важно беше да пуснем и пътния възел при Карнобат, защото и там имаше жертви. Дано Господ да ни чуе и да няма пътнотранспортни произшествия.” Това каза премиерът Бойко Борисов по време на церемонията за откриването на ремонтирания път Бургас-Малко Търново, съобщи агенция Фокус. „До Коледа, както каза и Лиляна Павлова, ще рехабилитираме и пътя от Царево надолу”, допълни още Борисов.


Той честити днешния светъл празник Никулден на всички в Бургаския регион и пожела на православните християни да го изкарат само с добри мисли. „Надявам се строителят да е изпълнил всичко според изискванията. Това, което правим, остава след нас. Не е чудно, че този път не е ремонтиран 40 години. Само преди дни открихме прохода Твърдица-Елена, който от 12 години не работи, а е един изключително важен път за преминаването на Стара планина”, каза още в словото си премиерът Бойко Борисов. Преди това той честити празника на отец Николай и му благодари за дадената благословия.


Благодарности за ремонтираната отсечка отправиха кметът на Бургас Димитър Николов и на Малко Търново Илиян Янчев. Те казаха, че вече няма да се срамуват от въпросите на шофьорите от Турция, които непрекъснато са питали защо пътят е в толкова лошо състояние.
Премиерът Бойко Борисов се отправи към Царево, където предстои да открие общинския исторически музей. Той отказа да отговаря на журналистически въпроси.