Превръщат руина в модерна спортна зала

  • 13 март 2019, 07:18
  • Default profile Автор Петя Валентинова
Medium 640 420 volejbolna zala vraca

Основен ремонт ще бъде извършен на волейболното хале в спортния комплекс „Христо Ботев” във Враца. Кой ще извърши строителните дейности ще стане ясно след финализирането на обявената от кметския екип обществена поръчка. В ремонта ще се инвестират около 1 милион лева. Средствата бяха отпуснати в края на миналата година с министерско постановление.

Изпълнителят на поръчката ще проектира и извърши основен ремонт на волейболната зала, чиято площ е 865 квадратни метра. Освен това ще изгради и пристройка към нея. В нея ще се помещават съблекалня, бани и тоалетни. Новата застроена площ ще е максимум хиляда и 200 квадратни метра и трябва да се проектира така, че да осигури трибуни за двете игрища. Седящите места на тях ще са около 200. Ще се проектира и изграждане на външни връзки за ВиК и локално отопление. В условията е записано и соларни панели за топла вода, но е уточнена “при необходимост“. В самото хале ще се подменят всички инсталации - електрическа, осветителна, дограми и настилки. В залата ще има озвучаване.

Подадените оферти от кандидатите е планувано да се отворят на 29 март. Фиксираният срок за изпълнение на дейностите не трябва да е по- дълъг от 225 календарни дни.