Приемат документи за настаняване в общежития на елитни гимназии

  • 15 юли 2019, 17:54
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium 7  2

Днес стартира кампанията за подаване на документи за настаняване на ученици в общежитията на Езикова гимназия и Природо-математическа гимназия в Благоевград.

Документи се приемат в сградата на Спортен интернат-Благоевград, стаи 2А и 2Б, с адрес ул. „Иван Михайлов“ №51, сутрин от 08.30 до 12.30 часа и след обяд от 13.30 до 15.30 часа. 

Комплектът следва да съдържа заявление, справки за доходите на родителите за последните шест месеца /януари-юни/ на 2019 година, декларация по образец за имотното състояние и броя на членовете на семейството.

Крайният срок за подаване на документите е 30 юли 2019 година. Списъкът с приетите ученици ще бъде обявен на 9 август 2019 г., като ще бъде поставен на видно място в общежитията.

При разглеждане на документите ще бъдат взети предвид и установените социални критерии. С предимство се ползват деца сираци, деца с един родител, деца с родители в неравностойно положение. Миналата година в общежитията на ЕГ И ПМГ бяха настанени 128 ученици. В момента има 14 освободени места от ученици, завършили средното си образование. Заради очаквания голям интерес към услугата община Благоевград има готовност за обособяване на нови стаи.