Приключи част от рехабилитацията на пътни отсечки в Кърджалийско

  • 16 май 2013, 12:40
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a180a9b3ca3

Извършени са 70% от строително-монтажните дейности на Лот 41 - пътя от Черноочене до граница с ОПУ Пловдив и отсечката Крумовград - гръцка граница.


Общата дължина на участъците, които се реконструират, е 13,4 км. Проектът включва полагане на основни асфалтови пластове, на нови облицовани окопи, банкети и други. След приключване на всички предварителни строително-монтажни дейности ще бъде положена асфалтовата настилка, хоризонталната маркировка и вертикалната сигнализация.


Очаква се в края на месец май проектът да бъде напълно завършен. Със завършването на рехабилитацията и реконструкцията на двата пътни участъка ще се осигури по-безопасното пътуване, ще се подобрят транспортните връзки на община Черноочене с област Смолян и между общините Крумовград и Аврен. Това ще повиши достъпа на жителите на населените места в област Кърджали до административни, здравни, образователни и културни услуги. Изпълнител на строително-монтажните дейности е фирма "Трейс Изток". Договорът е на стойност над 6 млн.лв.


Лот 41 е част от обектите в ІV етап на ОП"Регионално развитие" 2007-2013г.Съфинансирането е от Европейския фонд за регионално развитие.