Прободеният Живко от Раднево: Не съм дилър или наркоман

  • 13 май 2016, 16:34
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 59bec770 01ee 6f77

„Никога не съм употребявал наркотици, още по-малко пък някога съм разпространявал дрога. Нямам обяснение откъде се появиха тези и други като тях обвинение!“, заяви днес при изписването си от старозагорската болница последният пострадал при кървавото мелле от 2 май на центъра на Раднево, 28-годишен Живко Жеков.


Младият мъж попадна в клиниката по гръдна хирургия, след като бе намушкан в гръб с 20-сантиметров нож от Стефан Калчев.Острието попаднало в белия дроб, само счупено ребро е попречило за фатален изход.Ножът извадил от гърба на жертвата бащата на извършителя Калчо Иванов.


За да го посрещнат на входа на здравното заведение дойдоха и другите пострадали при боя: Георги Николов и Цветомир Кюстендилски. Все още бледен след тежката животоспасяваща операция Жеков категорично отхвърли твърденията че сбиването е било заради делене на наркопазар в миньорското градче.


„Работя в рудник „Трояново 1“ на „Мини Марица изток“, градът ни е малък и всички се познаваме, ако бях наркодилър досега да са ме арестували. Съвсем бегло познавам участниците в побоя, всичко тръгна от едно спречкване на улицата. Полицията се появи едва след като всичко беше приключило. Благодарен съм на Неделин, който успя да оттласка встрани част от ромите, които ни налагаха с бухалки. Ако не беше той със сигурност можеше и да не сме живи!“, коментира младият мъж случката от 2 май.


Заради окървавеното сбиване центърът на Раднево за седмица се превърна в арена на многохилядни протести. Наложи са ромската махала Кантона, където живеят биячите да бъде охранявана денонощно от жандармерия.


Протестиращите настояват за налагане на най-строги присъди за виновните баща и син Калчо и Стефан Иванови и братовчедите им Антон Иванов и Динко Асенов, които са с постоянни мерки за неотклонение „задържане под стража“.


На снимката: Намушканият в гърба с 20-сантиметров нож Живко Жеков