Пробваха да оберат бензиностанция в Шумен

  • 06 февруари 2013, 19:31
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a0e83f4fa98

Екшън с неочакван край се разигра в Шумен. Бензинджия замлати по главите двама нагли крадци и ги прогони, а полицията ги спипа няколко часа по-късно.


Поредният опит за грабеж на бензиностанция стана тази сутрин около 4 часа. Тогава в обекта влизат двама маскирани и въоръжени с бухалка мъже, които удрят по главата дежурния бензинджия. 50-годишният мъж обаче вместо да се уплаши се ядосал, грабнал стола, на който до преди секунди седял и замлатил с него двамата нападатели. Паникьосани и изненадани от неочакваната съпротива крадците си плюли на петите и офейкали, оставяйки оборота от 480 лева в търговския обект.


В късния следобед обаче полицията прибрала на топло двамата млади мъже на 20 и 22 години. Бързите действия на полицаите, които прегледали записите от охранителните камери, позволили залавянето на нападателите, единият от които криминално проявен. При претърсване в домовете им са намерени дрехите и маските. Разследването показало, че акцията е внимателно планирана. Обирджиите предвидливо оставили телефоните си у дома, за да не бъдат проследени и прикрили белите ивици върху марковите маратонки на единия с черни ленти.


Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Трифон Зарезан" ТУК!