Продължава изграждането на новия мост над река Върбица

  • 15 юни 2015, 14:46
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 e495 dd7a

Продължава изграждането на новия мост над река Върбица, който ще свързва пряко Момчилград с международния път за Гърция през прохода „Маказа“. Според експертите съоръжението трябва да бъде завършено до края на лятото.


След изграждането моста разстоянието за пътуващите от Крумовград през Момчилград за Гърция ще бъде скъсено с над 10 км, съобщават от пресцентъра на общинска администрация. Новата пътна връзка ще започва от кръговото движение на входа на Момчилград и ще се свърже с международния път с премостване на река Върбица към село Градинка. Пътното платно ще е с ширина 7 м, ще има тротоар за пешеходци от едната страна. Мостът над река Върбица ще е с дължина 168 м и ширина – 11.50 м. С триклонно пътно кръстовище ще се свързва с шосето за Гърция.


Реализирането на проекта е от съществено значение за развитието на бизнеса и туризма в региона. Средствата са осигурени по Програмата за развитие на селските райони. Според кмета на Момчилград Акиф Акиф изграждането на пътната връзка ще отключи врати за инвестиции от Гърция, които да осигурят нови работни места. Той изрази надежда, че новото трасе ще спомогне и за развитието на съседните на Момчилград общини.


Гръцките инвеститори могат да бъдат сигурни, че имаме пълна готовност за компромиси при осигуряването на терени, които биха разкрили работни места на много наши семейства, добави Акиф Акиф.