Продължава пролетното почистване на града

  • 06 април 2019, 19:04
  • Default profile Автор Галина Стоянова
Medium 01  2

Ангажираните почистващи фирми, с които Община Русе има сключен договор, от започването на дейността си през тази година до момента са обхванали и измили над 35 улици от централна градска част, както и от кварталите „Здравец“, „Родина“ и „Възраждане“. Днес преди обяд бяха изчистени улиците „Зорница“ и „Филип Станиславов“ в квартал „Чародейка“, а през почивните дни е предвидено да бъдат измити „Опълченска“, „Изгрев“, „Тодор Икономов“, както и бул. „ Васил Левски“.

Дейностите се извършват както през деня, така и през късните часове на денонощието, а графикът се допълва и променя в зависимост от атмосферните условия, степента на замърсяване на уличните платна, паркираните автомобили в малките улици, както и там, където се извършват строително-ремонтни дейности.

Графикът за механизираното измиване на тротоарите и уличните платна е и в изпълнение на мерките в Актуализираната програма за намаляване на нивата на замърсителите и достигане на установените норми за съдържанието им в атмосферния въздух на Община Русе за периода 2015-2020 г.