"Проект Северозапад" с престижна награда

  • 14 октомври 2020, 12:30
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 01 fondatsiya proekt severozapad nsorb godishni nagradi 2020 01

Фондация „Проект Северозапад“ беше отличена от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) с награда „Партньор на общините“ в категорията „Средна община“. Това стана на връчването на традиционните Годишни награди на НСОРБ, което се състоя на 12 октомври в столичната резиденция „Бояна“.

Фондацията е удостоена с този приз за партньорството й с Община Мездра при реализирането на социални проекти през 2020 г. със значим принос за местната общност. Номинацията е подадена от Община Мездра и одобрена от Управителния съвет на Националното сдружение на общините.

Почетната грамота и плакет бяха връчени на Яна Рупева, директор на Фондация „Проект Северозапад“, от народния представител Ивелина Василева, председател на парламентарната комисия по околната среда и водите, и от кмета на Монтана и член на Управителния съвет на НСОРБ Златко Живков, в присъствието на кмета на Мездра Иван Аспарухов.

„В Деня на българската община Фондация „Проект Северозапад“ и Община Мездра получиха награда за своето партньорство. Благодарни сме за оценката на съвместната ни работа вече повече от 5 години!”, споделиха по този повод от Фондацията.

На същата церемония Община Мездра беше удостоена със сертификат за присъждане на Европейски етикет за иновации и добро управление 2020-2022 г. Така, наред с Община Ловеч, която получи три награди, Община Мездра си тръгна с две отличия от Годишните награди 2020 на НСОРБ.

Освен „Партньор на общините“, на форума бяха връчени ежегодните награди за „Принос за развитие на местното самоуправление“, „Общински инвеститор“ и „Гласът на общините“ в три категории - голяма, средна и малка община, както и специалното отличие „Протегната ръка“.