Прокуратурата поиска отстраняването на кмета на Перущица

  • 21 септември 2016, 12:37
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium img 0385 1

 

[caption id="attachment_80190" align="alignnone" width="1111"]Снимка: Аgroplovdiv.bg Снимка: Аgroplovdiv.bg[/caption]

Окръжната прокуратура в Пловдив поиска от съда да отстрани от длъжност кметът на Община Перущица, Ради Минчев, във връзка с разследването срещу него. По този начин ще се избегне опасността чрез служебното си положение той да повлияе на свидетелите или да прикрие следи.

От съобщението на държавното обвинение става ясно, че при събирането на  доказателства срещу Минчев са използвани специални разузнавателни средства.

"С оглед събраните към момента по досъдебното производство доказателства, вкл. посредством приложението на специални разузнавателни средства, за да се избегне опасността чрез служебното си положение обвиняемия да повлияе на свидетелите и създаде или укрие документи от значение по делото, като по този начин попречи на обективното изясняване на обстоятелствата по него, Окръжна прокуратура – Пловдив отправи искане до съда за отстраняване на Ради Минчев от длъжността кмет на Община – Перущица", се казва в информацията, разпространена от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.
Разследването по досъдебното производство продължава.