Прокуратурата разследва блокирала община в Бобошево

  • 22 май 2020, 17:05
  • Default profile Автор Кирил Иванов
Medium picture 031

Специализирана прокуратура разследва кмета четвърти мандат на община Бобошево Крум Маринов по сигнал на общински съветници, че градоначалникът саботира дейността на общинския съвет. Това съобщи пред репортери председателят на минипарламента Стефан Тачев.

В сигнала се твърди, че  кметът Крум Маринов не присъства на заседания на ОбС, затваря помещението, в което се провеждат ежемесечните сесии на ОбС, а ключът е у него и когато той реши, тогава отваря залата. По време на заседанията не се водят протоколи, тъй като няма назначен човек от общината за тази дейност. Ба практика общинското управление на Бобошево е блокирано. Общината все още е без бюджет за 2020 година. съветниците не получават възнаграждение, за което Kmeta.bg писа.

В писмо от Специализирана прокуратура, адресирано до кмета на община Бобошево Крум Маринов и до общинските съветници, се казва, че те  трябва да дадат писмени показания за изясняване на сигнала, отправен към Спецпрокуратурата.

 В Бобошево  все пак в сряда свикали заседание на общинския съвет, но то не взело съществени решения по ситуацията с управлението на града и общината, каза председателят Тачев.  Минипарлемнът има приет план за работа и за заседанията, едва около 5% от заложеното в тоя план е изпълнено, коментира Тачев. Който беше конкурент на Крум Маринов за градоначалничесикя пост на балотаж през ноември м.г., но загуби с малко. След това нещата се завъртяха тача, че Стефан Тачев стана председател на общинския съвет и нещата взеха да не вървят между двамата, коментират по Бобошево.