Прокуратурата се самосезира за нарушенията в детския център във Велинград

  • 04 март 2015, 12:55
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 54f4541994259

Районна прокуратура във Велинград се е самосезирала, образувала е преписка и започва проверка в Цетъра за настаняване от семеен тип в града, съобщиха за kmeta.bg от Окръжна прокуратура в Пазарджик.


Магистратите се заемат със случая след изнесената в електронни медии информация за злоупотреби в края на миналата седмица. В Центъра за настаняване от семеен тип във Велинград има общо 15 деца с проблеми. Институцията работи по проект на ОП "Развитие на човешките ресурси". Ръководител на проекта е Недялка Стефанова - директор на "Образование" в общината.


Според изнесената от служителки на Центъра информация там има източване на евросредства, купуване на материали и консумативи,на завишени цени. Освен това децата, които са с увреждания стояли гладни, на студено и без топла вода.


"Образувана е преписка и ще започне проверка, която трябва да установи дали има достатъчно данни да нарушения", уточниха от Окръжна прокуратура Пазарджик. Проверката ще се извърши от полицията във Велинград.


Веднага след тежките обвинения за злоупотреба с евросредства от Министерство на труда и социалната политика, отговарящо за ОП "Развитие на човешките ресусрси" започна проверка. От днес и кметът на Велинград Иван Лебанов назначи комисия, която ще нищи Центъра.
Остава да се чакат резултатите от трите проверки. Дали институциите ще открият едни и същи нарушения и истината ще се оповести ли публично!