Проливен дъжд донесе тонове кал на пътя Търново - Свищов

  • 11 септември 2015, 15:41
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 82cc3369 f5d0 c1cb

Силен дъжд наводни пътя Велико Търново - Свищов и причини сериозни щети по инфпаструктурата. Областният управител проф. д. ик. н. Пенчо Пенчев днес съдейства за по-бързото разрешаване на проблем, възникнал след проливен дъжд край свищовското село Совата.


Валежът е продължил няколко часа след 05.00 часа днес и силно е затруднил движението по основната пътна отсечка водеща към Свищов. Огромно количество кал и вода са се излели на пътя край лозовия масив до селото. Канавките са се затлачили, а преминаването на автомобили е било невъзможно.Областният управител съдейства за изпращането на техника и хора, които да почистят и обезопасят мястото и пътното платно. Движението бе затруднено и се регулираше от служители на свищовската пътна полиция, но до затваряне на пътя не се стигна. 
На мястото на произшествието беше и директорът на ОПУ Ростислав Стефанов.


Професор Пенчев проведе среща и със зам.-кмета на Свищов Емил Димитров във връзка с проблемния пътен участък. Областният управител провери и пътната отсечка водеща към с. Козловец, която също беше частично наводнена от проливните дъждове.