Проливният дъжд подкопа и събори мост при село Малко Брягово

  • 04 декември 2014, 10:09
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 5480329ddeab2

Проливният дъжд подкопа и събори мостът при с. Малко Брягово. 50,5 л на кв. м се изляха през изминалите 24 часа на повечето места в Хасковска област. В определени райони обаче дъждът е повече и това предизвика наводнения. Най-сериозно е положението в ромската махала в Любимец, където има залети къщи.


Край гарата в квартал "Капитан Петко войвода" в Свиленград  положението също е тежко. Залети са къщи, а пожарната ги отводнява. "В самия Свиленград няма проблеми. Наскоро по общински проект бяха монтирани помпи и тепоказаха ефективността си", каза пред kmeta.bg Калина Райкова от общината.  Заради наводнение движението по моста на с. Войводово е спряно.


Пътят за с. Динево е затворен поради преливане на р. Хасковска и залети дворове. В с. Стойково е скъсана дига, залети са 4 къщи. Нивото на река Хасково вече започва да спада. В с. Клокотница е залят площадът и главната улица.


"Няма опасност от преливане на язовири, тъй като са изпълнени указанита на областна администрация за изпускането им до безопасно ниво", заявиха пред kmeta.bg от Област Хасково. 


Затворени пътища има в общините Димитровград, Симеоновград и Маджарово. Пътят за Свиленград през община Любимец е залят на няколко места, но не е затворен. В с. Славяново, Харманлийско, реката е излязла от коритото и е заляла местната фазанария.
3 села са без ток в момента - 2 в община Стамболово и с. Долно Луково, Ивайловградско.