Промяна в организацията на движението заради събора "Рожен 2016"

  • 14 юли 2016, 08:59
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a19d7e4099f

От 6 ч. на 15 юли (петък), до 6 ч. на 18 юли (понеделник), се ограничава транзитния трафик през прохода Рожен, в участъка от път ІІ-86 Пловдив - Чепеларе - Соколовци - Смолян, от отклонението за курортен комплекс Пампорово до с. Соколовци. Мярката се налага във връзка с провеждане на събора „Рожен 2016”.


Въвежда се временна организация за движение по направленията Пловдив - Смолян и Смолян - Пловдив.


Транзитно преминаващите моторни превозни средства могат да използват маршрута: Проглед - к.к. Пампорово - Смолян - Соколовци и обратно. През този период, отпада забраната за движение на МПС с маса с товар над 3,5 т. по републикански път ІІІ-8641 Пампорово - Смолян.


Промените в режима на движение ще се сигнализират с пътни знаци и указателни табели, а водачите ще бъдат пренасочвани от регулировчици. В района на събора движението ще се регулира от служители на МВР.


Шофьорите е необходимо да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват стриктно изградената сигнализация и указанията на контролните органи.


Поради очаквания повишен трафик по път II-86 Пловдив - Смолян, е препоръчително водачите на товарни автомобили да използват следните обходни маршрути: Пловдив - Кричим - Девин - Стойките - к.к. Пампорово - Смолян и Пловдив - Кърджали - Ардино - Смолян и обратно.


Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.