Протест със 70 трактора на бензиностанция край Хасково

  • 24 юли 2015, 14:58
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 54ee884e 5219 69c4

Фермери от района на Хасково демонстрираха нагледно какво ще се получи ако на есен тракторите им и комбайните започнат да зареждат от масовите бензиностанции. Хаос, задръствания и проблеми, както и фалити. Това ще резултатът според стопаните от новата Наредба, която ги задължава да монтират касови апарати и нивомери на ведомствените и стопанските бензиностанции.


Държавата предприема мярката с цел да ограничи контрабандата на гориво, но хората контрират, че контрабандистите трябва да се ловят още на границата, а не да се допуска извиване на ръце на трудолюбивите българи.


Зърнопроизводителите от Хасково са категорични, че Наредбата обслужва определени интереси и споделиха, че вече им звънят за оферти за поставяне на технически устройства според новите изисквания.


Предложенията варират за нивомери между 12 000 и 15 000 лева.


" Сега ние ежедневно отчитаме пред НАП нашите зареждания с гориво. Ако държавата не ни чуе, от есента започваме по-сериозни протести", предупреди от името на колегите си Тенчо Тенчев, който е един от най-големите зарнопроизводители в хасковска област.