Протестите на превозвачите в Бургас продължават и утре

  • 05 юни 2014, 11:10
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 539050e919df6

Протестиращите превозвачи на бургаското летищеще се срещнат с оператора-концесионер на летищния паркинг, съобщава "Фокус". Срещата ще се проведе утре в 16.00 часа. За утре в 16.00 часа в административната сграда е бургаското летище е насрочена среща между оператора-концесионер на паркинга на летището, на което са поканени превозвачи. Това стана ясно на провелата се днес среща между превозвачите и управителя на област Бургас Павел Маринов.

На протеста, който се състоя сутринта са присъствали шестима предствители на автобусни превозвачи. Недоволните превозвачи от завишените такси за ползване на паркинга автобусни заявяват същината на проблема си: "Става въпрос за пари", каза един от протестиращите. "Това са пари, които са непосилни за фирмите, тъй като някои от тях имат по 10 - 20 автобуса, а месечната такса за ползване на паркинга на превозно средство е 60 лева.", допълни още превозвачът.


Областният управител на Бургас Павел Маринов, казва, че след като е бил уведомен за проблема е писал до министерство на транспорта на 29-ти май, с което поискал промяна на схемата за увеличаване таксите за паркиране.


Отговорът от Министерството е пристигнал бързо в рамките на същия ден. В него се посочва, че  при определяне на таксите свързани с летищата, се прилагат някои основни принципи: "Въздушните превозвачи, авиационните оператори, търговските дружества или потребителите,които ползват летищата донасят своя пълен и справедлив дял от общите разноски за предоставяне на всички съоръжения и услуги. Плащанията не следва да бъдат определяни и събирани по начин, който възпира ползването на съоръжения и услуги. Концесионерът не може да злоупотребява с господстващо положение", се посочва в писмото на министъра на транспорта Данаил Папазов.


Областният управител Маринов изрази увереност, че в следствие на това писмо оператора на паркинга ще коригира своята ценова политика и проблемът скоро ще бъде разрешен.


* Още новини от Бургас четете тук.