Протестите във военния завод в Търговище спират

  • 23 октомври 2013, 13:57
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a5bd0993a39

Министърът на отбраната Ангел Найденов отрече да се подготвя смяна на директора на военния завод "ТЕРЕМ-Хан Крум" в Търговище. Твърденията за предстоящото отстраняване на настоящият управител Христо Богданов изведоха на протести работниците от предприятието. Според министъра обаче техните демонстрации са "лишени от съдържание и напълно неуместни".

Позицията на Найденов бе разпространена от пресцентъра на МО в съобщение по повод възникналото напрежение във военно-ремонтния завод. В него се посочва, че Найденов не е водил разговори за смяна на управителя на завода Христо Богданов и не е давал съгласието си за промяна в ръководния състав на дружеството.

От МО посочват, че продължава анализа на състоянието на търговските дружествата от състава на Министерството на отбраната. Общата оценка към момента е, че тяхното състояние, включително на "ТЕРЕМ -Хан Крум" ЕООД и "ТЕРЕМ"- ЕАД, не е добро. "Министър Найденов очаква от ръководствата на всички търговски дружества да бъдат предприети действия за повишаване на ефективността на работа на търговските дружества и за подобряване на финансовото и икономическото им състояние", се казва в съобщението на министерството.

От КНСБ обявиха, че протестите в завода спират.
Министърът на отбраната е провел разговор с ръководството на дружеството, в който е заявил, че ще изпълни исканията на протестиращите: няма да бъде сменен настоящият управител Христо Богданов; ще бъдат осигурени нови поръчки, за да бъдат натоварени производствените мощности на завода, добавят от синдиката.


Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Трифон Зарезан" ТУК!