Проверяват нерегламентирано изхвърляне на отпадъци

  • 02 юли 2020, 19:53
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium viber image 2020 07 02 19 04 00

Министърът на околната среда и водите - Емил Димитров, и директорът на РИОСВ-Шумен наредиха незабавна проверка на сигнал за изхвърлени строителни отпадъци от общински камион в землището на с. Маломир, община Върбица. Сигналът е подаден в регионалната екоинспекция в късния следобед от служител на Държавното горско стопанство в град Върбица.

На място бяха изпратени експерти от РИОСВ, които установиха, че  на терена има нерегламентирано изхвърлени не само строителни отпадъци, а и големи количества битови отпадъци.  Работата по случая продължава, като в момента на мястото са експертите на РИОСВ, както и органите на реда и други отговорни институции.

Министър Димитров коментира, че това е поредният установен случай на заобикаляне на закона, като отпадъци се изхвърлят на нерегламентирани места. Той е категоричен, че органите на МОСВ и неговите регионални структури ще бъдат безкомпромисни при установяване на подобни деяния, които увреждат околната среда и застрашават здравето на българските граждани. 

Снимки: МОСВ