Проверяват плаж в Слънчев бряг заради 64 лв. за 2 чадъра и 4 шезлонга

  • 07 юни 2020, 11:09
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium beach 2342 960 720

Според снимки публикувани в социалните мрежи от туристка в Слънчев бряг става ясно, че е платила 64 лв. за два чадъра и четири шезлонга на плаж в курорта. Касовият бон показва, че тя е таксувана на 6 юни. Жената от Казанлък се възмущава, че на място цените са различни, от това, което се говори.

Министерство на туризма ще извърши незабавна проверка на плажа. В случай че бъдат установени нарушения, веднага ще бъде наложена санкция на стопанина на плажа.

Министър Ангелкова обеща, че сянката и шезлонгът тази година ще са на символични цени или напълно безплатни. Уверенията дойдоха от властта, за да се насърчат българите да предпочетат българското море, а не гръцкото.

Новите текстове в Закона за здравето, приети от Народното събрание предвиждат, че за лято 2020 г. концесионерите и наемателите на морски плажове трябва да предоставят плажните принадлежности на цени, намалени с не по-малко от 50% от цените за миналата година. При неспазване на нормативните изисквания глобата е 50 хил. лв., а при повторно нарушение - 100 хил. лв., напомнят от туристическото ведомство.