Проверяват приют за кучета край Еремия

  • 03 февруари 2019, 14:55
  • Default profile Автор Кирил Иванов
Medium kn eremija  3

Районната прокуратура и областната агенция по контрол на храните в Кюстендил разпоредиха проверка на регистрацията и условията, при които се гледат около 150  учетата в комплекс край кюстендилското с.Еремия, казаха от обвинението. Направени са предписания и са дадени срокове за изпълнението им.  Проверките са след подадени сигнали и внесена  подписка от над 300 души от селото и района, че кучетата са без надзор, не се гледат добре, нямат охрана и като подкопават оградата и излизат навън, някои са и агресивни и могат да нападнат хора.  

От прокуратурата ще се произнесат по установеното от проверката и дали има нарушения до 17 февруари т.г. От агенцията по контрол на храните са дали срок до 10 март да бъдат изпълнени всички предписания и приютът да бъде регистриран. Отношение към проблема има и общината в Невестино,нкъдето следят случая, каза Кметът на Еремия райна Алексова.

Ваня Костова, която се представи от неправителсвена организация,  каза за приюта край Еремия, че всичко там е наред.

"Караме тонове храна за кучетата, те са в отлично състояние. Няма агресивни от тях, няма нападнати хора. Покрай обитателите в приюто ние и две организации от Кюстендил, храним и бездомни кучета по маршрута, по който минаваме закъм Еремия", твърди тя.

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за май на тема "Модерни в клас" ТУК!