Пълна смяна на автобусите в Ямбол от 1 септември

  • 07 август 2018, 19:01
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 01

Всички автобуси в Ямбол ще бъдат пенсионирани. На тяхно място от 1 септември ще се движат нови рейсове. 

От първия ден на следващия месец автобусният парк по всички линии на градския транспорт в града се подменя с нови коли. Това ще гарантира много по-високо качество на услугата, превръщайки Ямбол в един от градовете в страната с най-комфортни, съвременни и екологични автобуси. Това обявиха на съвместен брифинг днес кметът Георги Славов и представители на фирмата превозвач „Юнион Ивкони“ в лицето на изпълнителния директор Георги Атанасов и Ивайло Константинов, представител на собствениците.

Новите колите са модел MAN A21-4610/3T/Voit, с капацитет 32 седящи места, климатизирани,  оборудвани с всички съвременни електронни системи за сигурност, видеонаблюдение и контрол.  Инвестицията е за над 1 млн. евро от страна на фирмата, като подмяната по никакъв начин не обременява финансово общината, няма да се отрази и на настоящата цена на автобусните билети.

„Изключително удовлетворен съм от това, което успяхме да постигнем", каза кметът Георги Славов. Той подчерта, че решаването на проблема с транспортното обслужване е процес, който продължава вече 10 години. Славов изтъкна безспорните предимства за града от една страна в сферата на екологията, тъй като автобусите отговарят на всички съвременни екологични изисквания. От друга страна предоставят комфорт и удобства, каквито съществуват на много малко места в страната.

Ямбол за нас е пилотен проект, с който искаме да покажем на цяла България, че това е пътят за подобряване на обслужването – чрез инвестиции и доверие между страните, акцентира Ивайло Константинов.

С цел предварително запознаване на потребителите на услугата с новите системи за таксуване и с режима на качване и слизане, в продължение на две седмици два демонстрационни автобуса ще бъдат разположени на оживени места в града – източно от сградата на община Ямбол и на ул. „Търговска“ в района на „старата автогара“. Всеки ден между 10.00-12.00 и 17.00-19.00 часа желаещите могат да се качат в превозното средство и да се информират за начина на таксуване и ползване на автобусите, за което ще бъдат консултирани от служители на фирмата-превозвач.