Първа копка и водосвет за ремонта на детска градина в Гоце Делчев

  • 20 юни 2019, 20:29
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium 34

Днес бе направена първата копка на ремонта на Детска градина „Радост“ в Гоце Делчев. Забавачката е един от обектите по проект „Обновяване на образователната инфраструктура в гр. Гоце Делчев“ на стойност 6 186 670.00 лева, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г.

Водосвет за успешното начало и край на ремонтните дейности отслужи отец Николай Малечканов, който пожела здраве и успехи на работещите в детското заведение, и благослови всички деца, които го посещават. В своето приветствие директорът на ДГ "Радост" - Магдалена Тамахкярова, благодари на ръководството на община Гоце Делчев за подкрепата и подчерта, че политиката на местната власт е насочена към децата и към подобряване на образователната инфраструктура, което е от изключително значение и важност за бъдещето на общината.

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов обясни, че предстои цялостно външно и вътрешно обновяване на сградата на детската градина и дворното пространство. "ДГ "Радост" е част от големия проект за обновяване на образователната инфраструктура, в който попадат още ДГ Калинка и Второ ОУ. Сроковете за изпълнението им са дълги, но ние ще направим всичко по-силите си, заедно с изпълнителите, за да ги съкратим и възможно най-бързо децата и техните учители да влязат в обновените сгради", категоричен бе кметът Владимир Москов. След това той и заместник-председателят на общинския съвет - Димитър Балтаджиев, направиха първа копка и дадоха официален старт на изпълнение на строително-монтажните работи.