Първа сватба със сватбари през епидемията в Разград

  • 11 май 2020, 18:57
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium brak 8

Първа брачна церемония в присъствието на гости се състоя в Разград. Кметът Денчо Бояджиев подписа и връчи удостоверение за граждански брак на млада двойка, избрала вчерашния ден за начало на семейния си живот.

Това бе един от първите в Обреден дом-Разград подобни ритуали в условията на поетапно отпадане на част от противоепидемичните мерки от извънредното положение, въведено заради световната пандемия с COVID-19. През последните 2 месеца подписаните граждански бракове са 7 и те са били единствено в присъствието на кумовете. На церемонията на Виктория Чомпалова от Пловдив и Радостин Радев от Разград присъстваха и най-близките им роднини, разказаха от общината.

Пред кмета Денчо Бояджиев в качеството му на длъжностно лице по гражданско състояние двамата младоженци потвърдиха решението си да сключат граждански брак, след което положиха подписи, а градоначалникът потвърди с подписа си и с гербовия печат законността на брака. Градоначалникът пожела двамата младоженци да съхранят топлината и уюта в семейството си и чувствата, които са ги довели в залата на Обредния дом до дълбоки старини.

 

снимки: Община Разград

 

 


Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Трифон Зарезан" ТУК!