Първа земляческа среща от 40 г. в село с 11 жители

  • 10 август 2018, 09:01
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
1 31

Кметството в санданското село Кашина и църковното настоятелство, с подкрепата на община Сандански, организират земляческа среща на 1 септември тази година. Подобно събитие не е правено от 40 години в населеното място, за последен път е имало такъв празник през далечната 1978 година. „В момента тук живеят едва 11 души, а някога в селището са живели близо 500 човека. Искаме да съберем тук тези, които са напуснали родния край, да се върнат към своите корени, да усетят родната земя”, заяви кметският наместник на Кашина – Борислав Арнаудов.

Паметната по рода си среща ще започне в 09:00 ч. с литургия в църквата „Света Богородица“ и с раздаване на курбан за здраве и благоденствие. В 17:00 ч. на площада ще се проведе търг, а малко по-късно и томбола.

Музикалната програма ще започне в 20:00 ч. с изпълненията на Мъжка фолклорна група и оркестър при Народно читалище „Отец Паисий-1919“-Сандански. На сцената ще се качи и народния певец Володя Стоянов- Войводата, който ще пее за всички гости на земляческата среща.  

Всички родени в красивото пиринско село Кашина, потомци на родове от селището, които са отблизо и далеч, са поканени на празника.

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Еко е, събираме разделно" ТУК!