Първи еко форум за ученици организират във Враца

  • 30 март 2019, 12:24
  • Default profile Автор Петя Валентинова
Medium 23230f5e1d4de65d36acc6fd51f65159

Национален форум „Моето зелено бъдеще” организират ученици от 12 клас на  националната природо-математическа гимназия, дирекция на Природен парк „Врачански Балкан“, Звено „Младежки дейности“към община Враца,  съвместно с всички регионални управления на образованието в страната.

Иновативна инициатива е свързана с провокиране на интереса на учениците към актуалните екологични проблеми, активното гражданско поведение и отговорността при опазването на околната среда и биологичното разнообразие.  Това е първата подобна ученическа инициатива у нас.

Поради големия интерес към форума, крайният срок за изпращане на творби е удължен до 17 априлЗа участие във форума ще бъдат допускани ученици между VIII. – XII. Клас. Те ще се състезават в две категории – писмени разработки (есета, стихотворения и разкази) и визуални разработки (снимки, комикси и рисунки). Отличените ученици ще бъдат наградени и поканени за участие във форума, където ще могат да представят своите идеи, както и ще бъдат включени в дискусии в рамките на двата дни (08-09.06.2019 г.) във Враца.

В инициативата могат да се включат ученици от цялата страна, които трябва да изпратят творбите на my.green.contest@gmail.com. Всички участници ще получат сертификати. За повече информация относно регламента и  провеждането - може да се свържете с Руси Карарусинов (тел.: 0888 77 08 30,my.green.contest@gmail.com. или на: www.fb.me/my.green.contest ). В приложение се прикачва регламент на форума (условия за участие, тематични направления и категории). Регламентът е достъпен  на сайта на Националната природоматематическа гимназия (npmg.org) и онлайн на адрес: http://bit.ly/2tMeIji.