Първокласниците в Ловеч с подарък специална книжка

  • 14 септември 2019, 10:30
  • Default profile Автор Жанина Илиева
Medium kniga

Всички първокласници в Община Ловеч ще получат за първия учебен ден, 16 септември, подарък – специалната „Книга за първокласника“.

По традиция подаръкът е с лично послание от кмета Корнелия Маринова. „Книжката е пълна с цветни картинки, от които ни гледат нашите царе, воеводи, революционери, духовници, писатели и други бележити българи. Мнозина от тях са свързани с нашия град. Пазете този подарък - когато станете големи, той ще ви спомня за първия учител и първия училищен звънец! И така – добре дошли в чудния свят на образованието и просветата!“ Това е част от пожеланията на кмета.

Общо  записаните първолаци към 1 септември  са 308, като са сформирани 16.5 + 1 паралелки. В сравнение с миналата година първокласниците са малко повече, тогава са били 292-ма.

Тази година се открива и първото частно православно училище в Ловеч, в което също ще има първолаци в една паралелка, която е прибавена към общия брой, посочен по-горе.

Според броя заявени от директорите паралелки и записаните ученици за първи клас, във всички училища в общината има свободни места.

В първия учебен ден кметът Корнелия Маринова ще бъде в  ОУ „Васил Левски“,  в ПЕГ „Екзарх Йосиф Първи“,  в училището в село Александрово  и в частното православно училище.

Представители на ръководството на Община Ловеч ще присъстват на тържествата във всички останали училища.