Пускат безплатно шоуто "Звук и светлина" на Царевец

  • 02 май 2017, 16:00
  • Default profile Автор Павел Стаменов
Medium vt zvuk svetlina 1

vt-zvuk-svetlina (1)

Две безплатни излъчвания на шоуто на Царевец в рамките на седмица ще зарадват великотърновци и гостите на града. Прожекциите на аудиовизуалния спектакъл „Царевград Търнов – Звук и светлина” ще бъдат на 6 и 9 май, от 21,00 ч. във всеки от дните. Ефектната 16-минутна програма, съчетаваща музиката на Въло Радев с атрактивната комбинация от цветове, прожектори и лазерни лъчи може да бъде наблюдавана от площад „Цар Асен I”.

Поводите за двете прожекции са предстоящия официален празник 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия, както и честването на Деня на Европа три дни по-късно. За сигурността на зрителите движението по улиците, водещи непосредствено към крепостта Царевец, както и на площада, ще бъде ограничено.

Въпреки своята възраст от 32 години, шоуто „Царевград Търнов – Звук и светлина” остава сред най-популярните туристически атракции както в България, така и в европейски и световен мащаб. За да увеличат още повече туристическия интерес към града, кметът Даниел Панов и екипът му са възложили съставянето на концепция за ново шоу на Царевец, което да акцентира върху величието на Асеневата династия и столичния период на Търновград. Музиката и либретото на дело на Николо Коцев, а финансиране за техническата реализация на аудиовизуалния спектакъл ще се търси по механизмите на ЕС.